Nasze wina
Frizzante Rose Dornfelder
Pet-nat Hibernal
Wino białe, wytrawne. Aromaty wyraźnie „trawiaste”, m.in. pokrzywy, liścia czarnej porzeczki, kiwi, zielonego agrestu, grejpfruta oraz kwiatu dzikiego bzu. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Wino białe, półwytrawne (16,8g/l cukru resztkowego). Aromaty trawiaste – pokrzywa, liść czarnej porzeczki, kiwi oraz słodkawe – kwiat dzikiego bzu, pomelo. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Sauvignon Blanc
Wino białe, lekko musujące, wytrawne. Aromaty wyraźnie „trawiaste”, m.in. pokrzywy, liścia czarnej porzeczki, kiwi, zielonego agrestu, grejpfruta oraz kwiatu dzikiego bzu. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Wino białe, półsłodkie (26,2g/l cukru resztkowego). Wino z późnego zbioru. Dominujące aromaty: brzoskwinia, ananas, marakuja, czarna porzeczka. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Wino białe, wytrawne. Charakteryzuje się wyraźnymi aromatami cytrusów, brzoskwini oraz skórki zielonego jabłka. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Pod koniec czerwca na międzynarodowym konkursie win MUVINA w Prešov na Słowacji, nasz Riesling z rocznika 2022 zdobył Honorowy Złoty Medal.
Wino czerwone, wytrawne, o intensywnej barwie, delikatnej kwasowości, lekko taniczne. Aromaty wiśni, suszonej śliwki oraz aronii. Wino niefiltrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18ºC.
Wino typu orange, półwytrawne. Barwa pomarańczowa z refleksami różu. W nosie i ustach akcenty korzenne oraz wyraziste aromaty herbacianych tanin i kandyzowanych owoców, zamkniętych w oleistą całość. Wino niefiltrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18ºC.
Rose
Wino różowe, lekko musujące, wytrawne. Aromat dojrzałej truskawki, poziomki oraz czerwonej porzeczki. Wino delikatnie filtrowane. Podczas leżakowania może wytrącać się kamień winny, który nie jest wadą wina i nie wpływa na jego jakość. Najlepiej podawać w temperaturze 6-8ºC.
Nasze wina dostępne są w:
Winnica
Poznaj naszą historię i naszą Winnicę
Od 2006 roku włożyliśmy wiele trudu i wysiłku, aby nabrała ona obecnego charakteru, a wino na niej wyrabiane cieszyło bogatym bukietem smaków.